Doughnuts

Doughnuts

Dougnuts, eller donuts, er den amerikanske varianten av smultringen og har økt veldig i popularitet her hjemme de siste årene. Det er kanskje ikke så rart, for hvem liker vel ikke søtt, fritert bakverk?

Når donuts i tillegg dyppes i deilig glasur og toppes med knasende og fargerik krønsj er de både farlig gode og pene å se på! Det dukker opp stadig flere steder som spesialiserer seg på doughnuts, men hvorfor ikke prøve å lage de selv?

I Foodsteps finner du alle oppskriftene du trenger, steg for steg, og et kurs som lærer deg alle triksene for hvordan du lykkes med hjemmelagde doughnuts.

Doughnuts med glasur

Dougnut-oppskrift

Oppskriften på doughnuts er i utgangspunktet en søt gjærdeig. Hvetemel, melk, gjær, egg, sukker og litt salt blandes sammen og eltes lenge og vel. Etter hvert tilsettes smør i terninger og deigen eltes en ny periode til den er elastisk og slipper bollen lett. Deretter heves den i smurt bolle til dobbel størrelse. Etter første heving kjevles deigen ut til en tynn leiv, og stikkes ut ved hjelp av to kakeutstikkere i forskjellige størrelser. Deretter heves de på nytt før de friteres i varm olje eller smult.

Doughnuts

Steke doughnuts

Doughnuts er frityrstekte og skal altså stekes i varmt fett. Vi foretrekker en nøytral, vegetabilsk olje, som rapsolje, til dette. Foretrekker du smult, kan du bruke det i stedet. Du trenger så mye olje at doughnutene ikke treffer bunnen av gryta når de friteres. Oljen varmes opp til 170 grader i en vid gryte - det er viktig å ha all oppmerksomhet rettet mot gryta når man friterer, så her er det ingen multitasking.

Gjør klar en rist over et brett mens oljen varmes opp. Risten legger vi doughnutene på når de kommer ut av gryta. Selve friteringen går ganske fort, to til tre minutter per side. Pass på å ikke legge i for mange om gangen da dette vil resultere i at varmen synker en del.

Doughnut med hvit glasur

Glasur til doughnuts

Noe av det som gjør doughnuts til doughnuts er glaseringen! Her kan man eksperimentere med farger og smakstilsetninger som man ønsker. I Foodsteps finner du oppskriften på en hvit og en mørk glasur. Den hvite er enkelt å sette farge på med konditorfarge. Den kan også smakes til slik du ønsker. For eksempel kan man bytte ut litt av væsken med sitronsaft og tilsette litt gul farge. Man kan også lage salt toffeesaus og glasere med.

Doughnuts med forskjellig topping

Toppinger til doughnuts

Når det kommer til topping til doughnuts er det bare fantasien som setter grenser. Man kan kjøpe de vanligste kakestrøssel-typene ferdig i butikken eller man kan lage sine egne. Hva med å knuse opp litt mandelkrokan, for eksempel? Man kan også kjøpe ferdige snacks eller sjokolader, som Daim, knuse denne og toppe doughnuts med. Prøv deg fram til din favoritt


Prøv Foodsteps-appen!

I Foodsteps finner du kurs, oppskrifter og ikke minst tips til flere toppinger. Lykke til!

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen Foodsteps

  • Donuts

  • Smultring

  • Hvit glasur til donut