Fiskesuppe

Fiskesuppe

En god suppe trenger god kraft, og god kraft tar tid. Med Foodsteps lærer du snarveiene til skikkelig god og enkel hjemmelaget fiskesuppe. Hva venter du på?

Last ned appen

Hjemmelaget fiskesuppe

Når man lager suppe, trenger man som oftest en god base, en kraft, laget på grønnsaker, bein, skall og avskjær av råvaren du ønsker smaken av. De aller fleste har ikke så ofte fiskebein tilgjengelig, så hvordan lage god fiskesuppe da?

En snarvei vi liker å bruke i Foodsteps, er å kjøpe inn et nett blåskjell! Å dampe blåskjell tar kun få minutter, og da får du både deilige skjell og en konsentrert kraft som er perfekt til fiskesuppe. Laster du ned appen kan du få tilgang på flere fiskesuppe-oppskrifter med blåskjell som base.

Hender det forresten at du serverer hele reker? Å koke kraft på rekeskall gir også en helt enestående base du kan bruke i fiskesuppe. Enten alene, eller i kombinasjon med blåskjell- eller fiskekraft. Kanskje noe å tenke på neste gang du inviterer til rekefest? Da får du full utnyttelse av råvaren, og ingenting er bedre enn det.

Rekekraft-oppskrift

Her ser du oppskriften på rekekraft. Den kan du følge, steg for steg, ved å klikke eller sveipe deg videre. På denne måten kan du enkelt og greit ikke mislykkes på kjøkkenet.

Last ned appen
1
  1. Hvor mange skal spise?

    • 3 ss rapsolje
    • 300 g rekeskall
    • 1 stk sjalottløk, grovkuttet
    • 2 stilker stangselleri, grovkuttet
    • 10 g ingefær, grovkuttet
    • 2 fedd hvitløk, grovkuttet
    • 2 ss fennikel, grovkuttet
    • 1 ss tomatpure
    • 5 dl vann
    • Rekeskall
    • Sjalottløk
    • Stangselleri
    • Hvitløk
    • Ingefær
    • Fennikel
    • Tomatpure
    • Vann
    • 3 ss rapsolje
    • 300 g rekeskall
    • 1 stk sjalottløk, grovkuttet
    • 2 stilker stangselleri, grovkuttet
    • 10 g ingefær, grovkuttet
    • 2 fedd hvitløk, grovkuttet
    • 2 ss fennikel, grovkuttet
    • 1 ss tomatpure
    • 5 dl vann

    Gjør klar alle ingredienser. Varm en gryte og tilsett rapsolje.

    • Rekeskall

    Ha i rekeskall og stek i tre minutter.

    • Sjalottløk
    • Stangselleri
    • Hvitløk
    • Ingefær
    • Fennikel
    • Tomatpure

    Rør inn grønnsaker og tomatpure.

  2. Stek i to minutter under omrøring.

    • Vann

    Hell på vann. Skallene skal dekkes.

  3. Kok opp og senk varmen. Trekk i 20 minutter.

  4. Sil kraften.

  5. Kok inn i 10 minutter.

  6. Nydelig base til supper og sauser.

  7. Vel bekomme!

Få denne og over 1000 andre oppskrifter i Foodsteps-appen.

Likte du denne måten å se oppskrifter på? I Foodsteps får du tilgang på over 1000 oppskrifter presentert på akkurat denne måten. Da har du alltid en profesjonell kokk med deg på kjøkkenet. Det er ikke så verst! Hvorfor ikke laste ned og teste selv?

Kremet fiskesuppe

Drømmer du om en tykk og kremet fiskesuppe? Med Foodseps kan du ha suppa klar innen 45 minutter. Damp blåskjell med hvitvin og alle de grønnsakene du ønsker at suppa skal ha smak av. Husk å ikke dampe for lenge, da vil blåskjellmusklene bli seige, og det vil du jo ikke om du skal spise dem.

Så snart blåskjellene er åpne, siles væsken over i en ren kasserolle. Hemmeligheten for en smakfull suppe er å la kraften koke inn til den “rå” vinsmaken er borte, da får du en herlig konsentrert blåskjellkraft med god syre fra vinen. NB! Husk å bruke en tørr hvitvin.

Når kraften er godt redusert, er det på tide å gjøre den fyldig og kremig. Da er det kremfløte, og kun kremfløte, som gjelder! I alle fall om du vil ha en suppe med norske smaker. Kremfløten tilsettes i kraften og det hele koker til konsistensen er akkurat slik du vil ha den. Bruker du matfløte eller lignende, vil fløten skille seg og suppen bli kornete.

Oppskrift på Asiatisk fiskesuppe i Foodsteps

For de dagene du vil ha en asiatisk touch på suppa, anbefaler vi kokosmelk. Da også med mest mulig fett!

Se gjerne fiskekurset i Foodsteps

Fisk i fiskesuppe

Det er få ting som er så lite delikat som en fiskesuppe med ihjelkokte grønnsaker, og fisk som er knusktørr og sønderkokt. Enten du vil ha laks eller torsk i fiskesuppa, er det viktig at fisken ikke ligger i den varme suppa for lenge. Del fisken i litt store terninger og la de bare få et oppkok i suppa før den serveres. Da holder fisken seg saftig og spenstig, og beholder fasongen. Merk at enkelte fiskearter, som breiflabb og steinbit, trenger noe lengre koketid. Tilpass koketiden utfra hvilken fisk du skal bruke, og bruker du flere typer må dette hensyntas mtp. hvor lang tid hver enkelt fisk ligger i suppa.

Bruk også grønnsaker med god spenst, slik at du får en suppe med flere konsistenser enn én. Det er alltid mest gøy å spise mat der ikke alt kjennes ut som en jevn masse.

Dersom du følger stegene i Foodsteps, lover vi deg at du kommer til å servere en fiskesuppe med nydelig smak, saftig fisk og spretne grønnsaker. Du finner oppskrifter for enhver smak, både den klassiske norske, og flere asiatiske varianter. Hva med å servere blåskjell i grønn curry? Garantert suksess som forrett!

Lær deg alt du trenger å kunne om tilberedning av fisk!

I tillegg til alle oppskriftene, finner du også kurs som lærer deg om filetering og varmebehandling av fisk, i tillegg til over 1000 andre oppskrifter, matkurs, vinkurs med mer. Prøv du også!

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Asiatisk fiskesuppe
  • Blåskjell- og fiskesuppe
  • Grave laks
  • Poke med laks og søtpotet
  • Nigiri-sushi

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs