Hjemmelaget focaccia
Focaccia har blitt manges favoritt, og har fått fotfeste som en av de mest populære brødene å bake til festlige sammenkomster. Den beste focacciaen er den som er bakt hjemme, og den aller beste oppskriften finner du i Foodsteps.
I appen Foodsteps finner du den beste oppskriften på focaccia, og et kurs som hjelper deg å perfeksjonere dette saftige middelhavsbrødet.
Focaccia har blitt manges favoritt, og har fått fotfeste som en av de mest populære brødene å bake til festlige sammenkomster. Den beste focacciaen er den som er bakt hjemme, og den aller beste oppskriften finner du i Foodsteps.
Mange ønsker å ta snarveier når de baker, og søker en oppskrift på rask focaccia. Når man baker er det viktig å ha god tid, da tid er nøkkelen til smak og tekstur i alt bakverk. Lar man gjærdeigen få god tid, tilgjengeliggjør man i tillegg mer av næringsstoffene i bakverket, og man får et mer næringsrikt brød som metter mer. Når det er sagt, det er både enkelt og rakst å lage god focaccia!
For den aller beste focacciaen liker vi å lage en fordeig. Fordeigen lages helt enkelt ved å blande sammen litt mel, vann og gjær, som man lar stå på benken i alt fra to timer til over natten. Prosessen etter fordeigen går relativt raskt, så om du vet du skal servere focaccia i morgen, sett fordeigen nå, så planlegger du for resten av bakingen i morgen.
Fordelen med en fordeig er at den er med å skape karakter i både smak og tekstur i den ferdige focacciaen.
Ønsker du å virkelig perfeksjonere focaccia hjemme, anbefaler du at du ser vårt kurs om temaet. I kurset lærer du Espen Larsens beste tips for hvordan du baker focaccia. Du lærer også å lage en rosmarinolje som hjelper med å bringe følelsen av middelhavsland inn i ditt kjøkken.
Hva er vel bedre enn å dyppe focaccia i en deilig hjemmelaget aioli? Se vår oppskrift på bakt hvitløk-aioli under, lag din egen og vipps så har du aioli til focacciaen på fem minutter! Klikk eller sveip deg videre, steg for steg. Likte du å se oppskriften på denne måten? I Foodsteps er alle oppskrifter presentert på denne måten. Prøv selv!
Alternativ til vanlig aioli. Bakt hvitløk gir en fantastisk smak.
Last ned appenHvor mye vil du lage?
Bak hvitløken - se oppskrift. Rens hvitløksfedda.
Ha hvitløk, cayenne, sennep, sitronsaft og egg i en høy, smal beholder.
Tilsett litt salt.
Kjør sammen med en stavmixer.
Kjør inn olje til aiolien har en tykk konsistens.
Tykk, fin aioli. Smak til og kjenn om du ønsker å justere smakene.
Hell over i skål eller glass. Server.
Vel bekomme!
Alle våre oppskrifter er utviklet av kokkene på Kulinarisk Akademi. Det er nå helt gratis å bruke oppskriftene i Foodsteps!
Prøv helt gratis!
Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.
Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs