Lag perfekt focaccia

Lag perfekt focaccia

I appen Foodsteps finner du den beste oppskriften på focaccia, og et kurs som hjelper deg å perfeksjonere dette saftige middelhavsbrødet.

Last ned appen
Focacciaoppskrift i Foodsteps

Hjemmelaget focaccia

Focaccia har blitt manges favoritt, og har fått fotfeste som en av de mest populære brødene å bake til festlige sammenkomster. Den beste focacciaen er den som er bakt hjemme, og den aller beste oppskriften finner du i Foodsteps.

Rask focaccia

Mange ønsker å ta snarveier når de baker, og søker en oppskrift på rask focaccia. Når man baker er det viktig å ha god tid, da tid er nøkkelen til smak og tekstur i alt bakverk. Lar man gjærdeigen få god tid, tilgjengeliggjør man i tillegg mer av næringsstoffene i bakverket, og man får et mer næringsrikt brød som metter mer. Når det er sagt, det er både enkelt og rakst å lage god focaccia!

For den aller beste focacciaen liker vi å lage en fordeig. Fordeigen lages helt enkelt ved å blande sammen litt mel, vann og gjær, som man lar stå på benken i alt fra to timer til over natten. Prosessen etter fordeigen går relativt raskt, så om du vet du skal servere focaccia i morgen, sett fordeigen nå, så planlegger du for resten av bakingen i morgen.

Fordelen med en fordeig er at den er med å skape karakter i både smak og tekstur i den ferdige focacciaen.

Kurs i focacciabaking i Foodsteps

Perfeksjoner focaccia

Ønsker du å virkelig perfeksjonere focaccia hjemme, anbefaler du at du ser vårt kurs om temaet. I kurset lærer du Espen Larsens beste tips for hvordan du baker focaccia. Du lærer også å lage en rosmarinolje som hjelper med å bringe følelsen av middelhavsland inn i ditt kjøkken.

Aioli til focaccia

Aioli

Hva er vel bedre enn å dyppe focaccia i en deilig hjemmelaget aioli? Se vår oppskrift på bakt hvitløk-aioli under, lag din egen og vipps så har du aioli til focacciaen på fem minutter! Klikk eller sveip deg videre, steg for steg. Likte du å se oppskriften på denne måten? I Foodsteps er alle oppskrifter presentert på denne måten. Prøv selv!

Aioli med bakt hvitløk

Alternativ til vanlig aioli. Bakt hvitløk gir en fantastisk smak.

Last ned appen
1
  1. Hvor mye vil du lage?

    • 1 stk hel hvitløk, bakt
    • Bakt hvitløksfedd
    • 1 ts Dijon-sennep
    • 2 ss ferskpresset sitronsaft
    • 1 stk eggeplomme
    • 1 stk helt egg
    • 1 knivsodd cayennepepper
    • ¼ ts salt
    • 4-6 dl rapsolje
    • Salt
    • Cayennepepper
    • Sitron
    • 1 stk hel hvitløk, bakt

    Bak hvitløken - se oppskrift. Rens hvitløksfedda.

    • Bakt hvitløksfedd
    • 1 ts Dijon-sennep
    • 2 ss ferskpresset sitronsaft
    • 1 stk eggeplomme
    • 1 stk helt egg
    • 1 knivsodd cayennepepper

    Ha hvitløk, cayenne, sennep, sitronsaft og egg i en høy, smal beholder.

    • ¼ ts salt

    Tilsett litt salt.

    • 4-6 dl rapsolje

    Kjør sammen med en stavmixer.

  2. Kjør inn olje til aiolien har en tykk konsistens.

    • Salt
    • Cayennepepper
    • Sitron

    Tykk, fin aioli. Smak til og kjenn om du ønsker å justere smakene.

  3. Hell over i skål eller glass. Server.

  4. Vel bekomme!

Få denne og over 1000 andre oppskrifter i Foodsteps-appen.

Finn 2000 oppskrifter og kurs i Foodsteps-appen!

Alle våre oppskrifter er utviklet av kokkene på Kulinarisk Akademi. Det er nå helt gratis å bruke oppskriftene i Foodsteps!

Prøv helt gratis!

  • Oppskrifter på video
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Ukemeny med handleliste
  • Budsjettverktøy
  • Resteverktøy
  • Levende matfellesskap
  • Lærerike masterclasses
  • Tilpasse ukemenyen
  • Annonsefri

Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Focaccia
  • Spansk rekesalat
  • Reke-bisque
  • Snøkrabbe med pepperglace
  • Vaffel med skagen

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs