Høytidelig kalkun
Mange forbinder kalkun med de store høytidene, og særlig spiser nordmenn kalkun på nyttårsaften. En annen høytid der det blir vanligere og vanligere å servere kalkun, er Thanksgiving, der vi lar oss påvirke og inspirere av tradisjoner fra USA.
Det viktigste å tenke på når du skal lage kalkun, er å planlegge i god tid, slik at du får et godt og saftig resultat, og at du har det riktige tilbehøret på plass. Foodsteps hjelper deg hele veien.
Hvor mye kalkun per person?
Aller først må man velge ut råvaren! Vi anbefaler at du beregner 500-600 gram kalkun per person når du skal servere helstekt kalkun. Lag heller litt mer enn du trenger, fremfor for lite. Restene kan enkelt brukes til både middager og lunsjer de påfølgende dagene.
Som alltid er det viktig å velge råvaren med omhu, og har du tilgang til en bonde som selger egne kalkuner, bør du i høyeste grad velge denne. De fleste kjøper kalkun som er, eller har vært fryst, og det er også viktig at du lar den tine stille og rolig på et kjølig sted. Ta den gjerne ut en tre-fire dager før den skal spises