Hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne

Lasagne er en skikkelig familiefavoritt, og aller best når du lager den selv. Har du aldri laget den fra bunnen før bør du prøve med våre oppskrifter, steg for steg på video!

Last ned appen

Foodsteps sin hvite lasagne

Klassisk lasagne og hvit lasagne

I appen Foodsteps finner du nå to lasagne-oppskrifter. En klassisk lasagne slik vi alle kjenner den, med tomat- og kjøttsaus lagt lagvis med pastaplater og ostesaus, og det vi kaller en “hvit lasagne”. Altså lasagne uten tomatsaus. De beste oppskriftene på lasagne finner du altså i appen Foodsteps, der du enkelt ser oppskriften på video, steg for steg. Dersom du aldri har prøvd Foodsteps før, anbefaler vi deg å laste ned og prøve den helt gratis!

Ragù

Ragù er navnet italienerne har på langtidskokt kjøttsaus eller gryte, basert på kvernet eller finkuttet kjøtt og tomat. Man tilsetter gjerne også grønnsaker som løk og stangselleri, og av og til en skvett vin. Ragù er altså tomat- og kjøttsausen som man gjerne forbinder med flere middagsfavoritter, og en selvfølge i en lasagne. I ragùen, eller kjøttsausen, i Foodsteps liker vi å tilføre litt ekstra grønnsaker, som finkuttet gulrot, slik at vi får en enda mer næringsrik middag til hverdagene.

Når vi lager kjøttsausen steker vi først kjøttdeigen i en romslig gryte. Når kjøttet er brunet av tar vi det ut og setter til side. Gryta brukes til å tilberede resten av sausen uten at den skylles i mellomtiden. På denne måten får du maksimalt med smak og minimalt med oppvask. En kjøttsaus har godt av å få koke en god stund, og du bør minst regne med å la den koke i en halvtime. Dersom den skal koke lengre, må du se til at den ikke blir for tørr.

Ostesaus

En lasagne skal ikke bare ha kjøttsaus, men også en fløyelsmyk ostesaus! Ostesausen lages som en klassisk hvitsaus, som tilsettes ost etter ønske. Smak gjerne til ostesausen med muskatt, cayenne, sennep eller andre smaker du ønsker å tilføre. Her har du mulighet til å sette ditt personlige preg på retten.

Hjemmelaget pasta

De fleste kjøper ferdige pastaplater, enten tørkede eller ferske. Det er helt ok! Skulle du ønske å prøve å lage dine egne, kan du prøve ut vår oppskrift på pasta her. Klikk eller sveip deg gjennom oppskriften, steg for steg. Du kan enten tørke pastaplatene før de brukes, eller du kan bruke dem helt ferske. Ferske plater anbefaler vi at du koker i ett minutt før de legges i forma til lasagnen. Ta dem så ut og legg på et smurt brett mens du monterer.

Last ned appen
1
  1. Hvor mange skal spise?

    • 2 stk egg
    • 200 hvetemel, helst Tipo 00
    • 1 ts salt
    • Ferdig hvilt pastadeig
    • Durumhvete, eller vanlig hvetemel
    • Vann
    • Salt
    • 2 stk egg
    • 200 hvetemel, helst Tipo 00
    • 1 ts salt

    Ha mel og salt i en bolle, lag en grop i midten av melet og legg eggene i.

  2. Rør eggene med en gaffel og rør melet gradvis inn.

  3. Kna deigen videre på benken. Jobb inn alt melet.

  4. Pakk deigen i plastfilm. La hvile i 30 minutter.

    • Ferdig hvilt pastadeig

    Del deigen i mindre emner. Dekk til de du ikke bruker.

  5. Fest pastamaskinen til benken. Still inn på det tykkeste trinnet.

    • Durumhvete, eller vanlig hvetemel

    Trykk deigemnet litt flatt og dryss med durumhvetemel. Man kan også bruke vanlig hvetemel.

  6. Start å sveive deigen gjennom pastamaskina.

  7. Juster inn tykkelsen ett trinn og kjevle videre. Gjenta ett trinn til.

  8. Still tykkelsen tilbake til det første trinnet. Brett sammen deigen igjen.

  9. Kjevle deigen tynnere, trinn for trinn. Dryss med mel av og til.

  10. Kjevles til du har ønsket tykkelse. Dryss med durumhvetemel og fold forsiktig sammen.

  11. Linguini - smale pastabånd. Drysses godt med durumhvetemel og samles i små "reir".

  12. Tagliatelle - litt brede pastabånd. Dryss godt med mel og samle sammen i små "reir".

  13. Pastaplater til for eksempel lasagne.

    • Vann
    • Salt

    Kok opp vann med salt. 1 spiseskje salt per liter vann.

  14. Legg i pasta når det koker skikkelig. Fersk pasta trenger 1-2 minutter.

  15. Sjekk om den er ferdig. Den skal fortsatt ha litt tyggemotstand, men være behagelig å spise.

  16. Vel bekomme!

Få denne og over 1000 andre oppskrifter i Foodsteps-appen.

Hvit lasagne i Foodsteps

Hvit lasagne

En hvit lasagne er som nevnt en lasagne uten tomat i kjøttsausen. I oppskriften i Foodsteps har vi brukt salsiccia, fersk italiensk pølse, som stekes og kokes i en saus med kyllingkraft og spinat. Den blir noe annerledes enn den lasagnen de fleste kjenner fra før, men hvorfor ikke prøve seg på noe nytt? Det kan jo hende den blir en ny favoritt. Finner du ikke salsiccia på din lokale butikk, kan du godt bruke kjøttdeig av svin, eller svinekjøtt som du kverner selv. Bruk da gjerne litt ekstra med krydder, som fennikelfrø, korianderfrø og muskat.

Hvit lasagne skal også ha ostesaus, og selvfølgelig pastaplatene. Det er altså bare kjøttsausen som utgjør forskjellen.

Chili sin Carne i Foodsteps

Vegetarlasagne

Vil du lage vegetarlasagne, vil vi anbefale deg å prøve med vår oppskrift på “Chili sin carne”, altså chili uten kjøtt. Retten tar utgangspunkt i en tomatsaus med bønner, som enkelt brukes i stedet for den klassiske kjøttsausen. Krydre sausen etter dine egne ønsker.

Fryse lasagne

Det sies ofte at lasagne er best på dag to! Kombinert med at det tar litt tid å lage, gjør det lasagne til et perfekt måltid du kan lage dagen før du har tenkt å servere den til middag. Da lager du den helt ferdig og avkjøler den. Så varmer du opp igjen neste dag.

Enda bedre er det at lasagne kan fryses! Når du først tar deg tid til å lage en skikkelig kjøttsaus og ostesaus, kan du lage mye. Monter i mindre former, for eksempel aluminiumsformer. Formene stekes ferdig og avkjøles før de så pakkes tett og fryses. På den måten har du din egen ferdiglasagne som kan varmes opp på dager du ikke rekker å lage annen mat. Perfekt dersom sønnen skal være hjemme alene en kveld, eller du skal kjøre barna på både turn og håndballtrening.

Det er ingenting å vente på!

Med Foodsteps får du omtrent 2000 oppskrifter og mat-kurs. Nytt innhold kommer hver uke, og det er et enormt arkiv over middager som passer til både hverdags og fest. Den ukentlige middagsmenyen kommer dessuten med en hendig handleliste, som gjør middagsplanleggingen enkel, hver uke.

Prøv helt gratis!

  • Oppskrifter på video
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Ukemeny med handleliste
  • Budsjettverktøy
  • Resteverktøy
  • Levende matfellesskap
  • Lærerike masterclasses
  • Tilpasse ukemenyen
  • Annonsefri

Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Lasagne
  • Hvit lasagne
  • Hjemmelaget pasta
  • Hvit asparges med choronsaus
  • Ramen med spicy svinedeig

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs