Bløtkake
Ønsker du å gå den nostalgiske veien til kakebordet, kan en klassisk bløtkake være noe for deg. Nøkkelen til en vellykket bløtkake er godt sukkerbrød. Sukkerbrød er i utgangspunktet enkelt, med enkle og kjente ingredienser, men av og til klapper det litt sammen. Følger du vår oppskrift, steg for steg, er du trygg på at du vil lykkes. Kanskje lærer du til og med noen nye triks?
Når sukkerbrødet er klart, er det bare å velge seg ut hva man vil fylle med. Vi liker å lage syltetøy med frosne bær, som vi tiner før de blandes sammen med sukker og “frysetøy”. Det går raskt og er enkelt, og smaker mye bedre enn ferdigsyltetøy. Kanskje har du egenplukkede bær i fryseren du kan bruke, og bedre enn det blir det jo ikke!
Vaniljekrem er nydelig fyll til bløtkake og selvfølgelig må man ha pisket krem.
Husk å alltid bruke kald fløte når du skal piske krem, og pass på piskeprosessen. Fløtekrem er aller best når den ikke er helt stivpisket, men har fløyelsmyk konsistens. Da er den også lettere å fordele pent på kaken.