Kaker til 17. mai

Kaker til 17. mai

Det nærmer seg den store dagen og da er det vel naturlig å begynne planleggingen av årets kakebord. Selv om mange ikke får feiret nasjonaldagen slik vi egentlig ønsker, er det ingen grunn til å ikke gjøre litt stas på både dagen og landet i år også!

Bløtkake

Bløtkake

Ønsker du å gå den nostalgiske veien til kakebordet, kan en klassisk bløtkake være noe for deg. Nøkkelen til en vellykket bløtkake er godt sukkerbrød. Sukkerbrød er i utgangspunktet enkelt, med enkle og kjente ingredienser, men av og til klapper det litt sammen. Følger du vår oppskrift, steg for steg, er du trygg på at du vil lykkes. Kanskje lærer du til og med noen nye triks?

Når sukkerbrødet er klart, er det bare å velge seg ut hva man vil fylle med. Vi liker å lage syltetøy med frosne bær, som vi tiner før de blandes sammen med sukker og “frysetøy”. Det går raskt og er enkelt, og smaker mye bedre enn ferdigsyltetøy. Kanskje har du egenplukkede bær i fryseren du kan bruke, og bedre enn det blir det jo ikke!

Vaniljekrem er nydelig fyll til bløtkake og selvfølgelig må man ha pisket krem.

Husk å alltid bruke kald fløte når du skal piske krem, og pass på piskeprosessen. Fløtekrem er aller best når den ikke er helt stivpisket, men har fløyelsmyk konsistens. Da er den også lettere å fordele pent på kaken.

For en god bløtkake er det også avgjørende å dynke den godt. Vi bruker fruktjuice eller melk, eller en blanding av disse, når vi dynker bløtkake. Kaken blir aller best når den dynkes og fylles minst én dag før den skal serveres. Da blir den saftig, får mest smak og setter seg slik at hvert snitt blir rent og pent.

Ønsker du flere kaker med sukkerbrød, kan du sjekke ut vår vanilje- og jordbærkake.

Verdens beste

Verdens beste

Norges nasjonalkake, Kvæfjordkake, er en annen klassiker på norske kakebord. Kakebunnen består av to deler, en rørt kakerøre og en luftig marengs. Bunnen stekes oftest i langpanne før den deles i to halvdeler, men kan også stekes i to runde former. Mellom hver bunn fylles et deilig lag med luftig vaniljekrem. Ikke rart denne kaken kalles “Verdens beste”!


Isbombe

Isbombe og snickers-iskake

For deg som ønsker å lage en kake som imponerer, er det verdt å sjekke ut vår isbombe, også kjent som “Omelette Norvégienne”. Her er det rikelig med teknikker og prosesser å fordype seg i. Det er en kake for viderekommende, bestående av mandelbunn, iskrem og bærkompott i flere lag. Helt ytterst skal det være marengs som brennes av like før servering. Denne er en fest i seg selv.

Snickerskake

Eller har du kanskje lyst på en skikkelig bombe av en søtsak? Sjekk ut snickers-iskaken! Nøttebunn med salte Ritz-kjeks og peanøtter fylt med en melkesjokolade-parfait og deretter toppet med salt karamell-ganache og sprøtt peanøtt-crumble. Har du lyst til å prøve deg på en iskake er denne garantert suksess!

Brownietårn
Brownies med karamellisert popcorn

Brownies med karamellisert popcorn

Har du prøvd karamellisert popcorn? Det er skikkelig digg. Har du prøvd brownies med karamellsaus og karamellisert popcorn? Det er helt vilt digg! Sjekk ut oppskriftene i Foodsteps, du kommer ikke til å angre.

Andre kakeklassikere

I Foodsteps finner du også andre klassiske kaker som suksessterte, gulrotkake, eplekake, sitronterte, pavlova, to forskjellige ostekaker og kransekake, for å nevne noen. I tillegg til kaker finner du nesten 1000 andre oppskrifter og kurs i Foodsteps-appen. Last ned og se selv!

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen Foodsteps

  • Suksessterte

  • Vanilje- og jordbærkake

  • Kvæfjordkake