Lær å lage kimchi

Lær å lage kimchi

Kimchi er en selvfølge å spise i Korea, og har blitt mer og mer populært her hjemme. Med Foodsteps lærer du å lage kimchi selv, steg for steg, på video.

Last ned appen

Hva er kimchi?

Kimchi er først og fremst kål og andre grønnsaker som fermenteres med melkesyrebakterier. Grunnen til å gjøre dette har historisk vært å sikre tilgang på mat i de årstidene man ikke har tilgang på ferske grønnsaker, altså vinteren. I tillegg til at man sikrer seg mat gjennom konservering, skal melkesyrebakterier være svært gunstig for fordøyelsessystemet, og sørge for at kroppen fungerer optimalt.

Kimchi er dessuten godt krydret med chili og ofte shrimp-paste eller fiskesaus. Dette bidrar til en skikkelig smaksbombe, full av friskhet, spice og umami, og det er ikke rart at kimchi har blitt så populær også i Europa.

Kimchi på glass

Hjemmelaget kimchi

Dersom du kjenner at du “Må ha kimchi nå!”, kan det hende at du finner et godt ferdigprodukt på en lokal butikk eller et asiatisk supermarked. Dersom du har litt bedre tid, vil vi anbefale å lage kimchi selv! Det er svært enkelt, men tar noen dager før det er ferdig, ettersom det skal gjennomgå en fermenteringsprosess. Resultatet er helt nydelig, så det er vel verdt å vente på. Last ned appen Foodsteps for den beste kimchi-oppskriften. På video, steg for steg. Da kan du nesten ikke mislykkes!

Husk at renslighet er viktig når mat skal fermenteres. Vask glasset eller krukken godt, og steriliser den i kokende vann eller i ovn på 100 grader, slik at kimchien din ikke blir forurenset av uønskede bakterier, muggsopper og lignende.

Hva med å servere kimchi med hjemmelagde gyoza?

Det perfekte tilbehør?

Kimchi spises ofte alene som det er, eller servert med ris. Men med sin komplekse smak og de sunne egenskapene, er kimchi også det perfekte tilbehøret. Særlig om du er digger asiatiske smaker. Server til stekt svineribbe, sprøstekt eller fritert kylling, til and eller biff, eller til en filippinsk "Adobo". Det er også perfekt å rulle sammen i en makirull, eller som tilbehør i steambuns. Kort sagt, kimchi kan brukes til det meste!

Så hva venter du på? Sett i gang fermenteringen!

De beste oppskriftene

For kimchi og over 1000 andre oppskrifter og matkurs, last ned appen Foodsteps. Steg-for-steg-oppskriftene gjør det enkelt for alle å lykkes på kjøkkenet.

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Kimchi
  • Gulrotsalat med sesam
  • Poke med laks og søtpotet
  • Nudelsalat med biff
  • Surkål

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs