Å piske marengs handler om å fange luft inne i små hull som holdes sammen av proteinet i eggehvitene, og det første som kan gå galt her, er at eggehvitene kommer i kontakt med fett. Fett ødelegger proteinets evne til å holde på luften, og du vil aldri klare å piske marengs av hviter som har vært i kontakt med fett.
Siden eggeplommer inneholder mye fett, må man altså være forsiktig allerede fra man knekker egget! Et tips er å skille egg når de er kjøleskapskalde. Da holder de bedre sammen, og det er lettere å lykkes.
Deretter er det viktig å sjekke at alt bakeutstyret er helt rent. Det anbefales å bruke boller av stål eller glass, da disse er enklere å få helt rene enn boller av plast. Når du lager marengs bør vispen også være av stål. Vask gjerne redskapene en ekstra gang før du begynner. Å dra over en siste gang med et papir med litt sitronsaft på, bidrar også til å løse opp eventuelle fettrester i bakebollen.
Sitron brukes dessuten gjerne i marengsoppskrifter, som en stabilisator. Det gjør at du lettere oppnår ønsket resultat og at det er mindre sjanse for at marengsen “skiller seg”.