Mat for hverdagen

Mat for hverdagen

Det store spørsmålet man ofte stiller seg: Hva skal vi ha til middag i dag? Med Foodsteps får du mye god middagsinspirasjon og fiks ferdig ukemeny med handleliste!

Last ned appen

Middagstips - Ukemeny

Med omtrent 2000 oppskrifter på video, steg for steg, kan du være trygg på at du finner mange gode middagstips i appen Foodsteps. I kategorien “Hverdag” ligger det i overkant av 200 oppskrifter, og det varierer mellom raske og enkle middager, og mer tidkrevende retter.

Planlegging er nøkkelen til suksess på kjøkkenet, og derfor lager vi hver uke, ikke bare én, men TO nye og fristende ukemenyer! Den ene ukemenyen er for deg som har god tid, og vil lage sesonginspirert og næringsrik mat helt fra bunnen. Den andre ukemenyen passer deg som ikke har så mye tid på seg før middagen må på bordet. Ukemenyen "Raske middager" inneholder varierte oppskrifter på middag laget på maks 40 minutter. Her får du tips til raske triks på kjøkkenet, og du finner en del halvfabrikata, som ferdigkuttede grønnsaker og lignende.

Ukemenyene i Foodsteps
Ukemenyen kan endres etter dine ønsker

Med ukemenyene følger det selvsagt en smart handleliste, som er inndelt i avdelinger, på samme måte som butikken du handler i. Kan det bli bedre?

Ja, det kan det. Foodsteps tilbyr nå alt dette helt gratis. Alt du behøver å gjøre er å laste ned appen og registrere deg, så er du klar!

Middagsoppskrifter

Enten du er ute etter klassikere som lapskaus, ertesuppe, pasta med kjøttsaus og laks med agurksalat, eller du ønsker å prøve deg på noe nytt og ukjent, kan vi garantere at du finner det du er sulten på i Foodsteps. Hva med å prøve seg på en kjøttfri middag denne uka? “Chili sin Carne” er en mettende middagsfavoritt, som kan overbevise selv den mest skeptiske. Eller kanskje du er nysgjerrig på falafel? Skikkelig digg å kombinere med hummus og en yoghurtdressing.

Vil du heller ha en skikkelig biff med noe god saus, finner du selvsagt også klassikeren “Biff med Bearnaise”. Vi har til og med laget en hverdagsutgave med en litt forenklet sauseoppskrift. Men du? Lag for all del sausen selv, og bruk skikkelig smør.

Svineknoke med rotmos og hvitsaus
Chili sin carne - Mettende uten kjøtt
Røkt kolje med gulrotstuing og eggesmør

Sunn middag

Vi mener at en god og sunn middag er en middag som er laget hjemme, der man vet nøyaktig hvilke ingredienser som inngår. Av og til kan man bli skremt av mengden smør eller olje i en oppskrift, men da har man mulighet til å justere selv. Den muligheten har man ikke om man kjøper helfabrikata, som mange dessverre spiser helt ukritisk, uten å reflektere for mye rundt innholdet.

Og du? Oppskriftene i Foodsteps er utviklet av kokker med kjærlighet for smak, så selv om det oppleves som mye, blir kanskje maten kneppet bedre med den ekstra skjea ekte meierismør! Men alt med måte, selvsagt.

Grønn ertesuppe - en lynrask klassiker
Pasta Alfredo med kylling - raskt og godt
Kjøttfri middag med røstipotet

Enkel middag

Ute etter en rask og enkel middag? I arbeidet med å lage ukemenyen "Raske middager" har vi utviklet og spilt inn en lang rekke kjappe middager, som tar under en time å lage. Vil du i tillegg lage lite oppvask? Hva med å lage en one-pot-wonder? Eller kanskje torsk og grønnsaker pakket inn i folie? Ønsker du å finne alle raske og enkle hverdagsmiddager i appen, kan du bruke filter-funksjonen i søkefeltet. Filtrer på "Hverdag" og "Rask", så finner appen alle oppskriftene for deg.

Stekt ris går fort og gårsdagens rester er perfekte
Rød curry med fisk
Pitabrød kan bakes dagen i forveien

Ofte går det også an å forberede noe kvelden før. Da blir middagen enda kjappere å få ferdig neste dag. Som alltid er god planlegging viktig, og etter hvert som du får mer selvtillit på kjøkkenet, går det også raskere å få ferdig maten. Som med alt annet i livet, krever også matlaging øvelse for å bli god.

Vegetarmiddag

Flere og flere ønsker å spise mer plantebasert. Det kan være godt for både miljøet og kroppen, og i Foodsteps jobber vi hele tiden med å utvide innholdet for både vegetarianere og veganere. Særlig det indiske kjøkkenet har mye fantastisk vegetarmat, og i appen finner du flere gode retter som tilfredsstiller både ganen og magen. Du burde forresten prøve vår veganske burger! Den er nydelig.

Vegansk burger med potetstics
Pita med hummus, blomkål og sprø kikerter
Dal Tadka - kjapp indisk linsegryte

One-pot-wonders

One pot wonders, eller “Alt-i-én”, som vi har kalt dem i appen, er geniale middager! Hele middagen lages i en og samme gryte, og får putre og kose seg en stund før du bare kan sette hele gryta rett på bordet og servere hele familien! Så snart gryta er satt på kok kan du vaske opp fjøler og kniver, og du rekker å dekke på bordet. Når middagen er spist opp har du bare én gryte igjen å vaske opp. Digg, ikke sant?

I Foodsteps finner du flere alt-i-én-gryter, proppfulle av gode smaker. Hvilken blir din favoritt?

Lam og ris, alt-i-én
Kremet kyllingpasta, alt-i-én

Fredagsmiddag

Når du så er ferdig med å planlegge ukens middager, er det på tide å tenke på hva man vil ha på ukens kanskje beste dag, fredag!

Fredag skal man senke skuldrene og lage noe som er ekstra digg, og enten du er ute etter å oppgradere tacobordet, eller har lyst på noe helt annet, har vi det du trenger. Hva med å lage hjemmelagde pitabrød? Vi har mange gode forslag til hva de kan fylles med.

Kanskje dere vil prøve dere på sushi? Gjør klar fisk, ris og grønnsaker og vis familien hvordan de selv kan rulle sin helt egen maki! Du har selvfølgelig sett på vårt sushikurs på forhånd, og kan briljere som en proff.

Mye biff på vei inn i appen
Pizza med røkelaks og egg
Meze, noe for fredagskosen?

Pizza er også en fredagsfavoritt, men her må vi gjøre deg oppmerksom på at du bør sette pizzadeigen minst én dag i forveien. Det er først da du skjønner hva god pizza er! Hva med å prøve pizza med røkelaks og egg neste fredag? Eller pizza med spekeskinke og en saftig burrata? Uansett hva du liker finner du mye pizzainspirasjon i appen.

Er du ute etter en digg biffoppskrift? I løpet av våren kommer vi til å slippe en lang rekke spennende biffretter i appen. Følg med oss i tiden fremover, så garanterer vi at du kan få noen ekstra gode biffopplevelser hjemme hos deg selv dette året! Enten det er fredag, lørdag eller onsdag.

Sushikurs med Jostein Medhus
Fredagsburger med sprø løkringer


Handleliste med avhuking

Handleliste til hverdag og helg

Med ukemenyene følger det som sagt en fiks ferdig handleliste. Det som er enda bedre med handlelista, er at du nå kan legge alle andre oppskrifer til i handlelista også! I tillegg kan du legge til egne varer i handlelista. For eksempel om du må huske å kjøpe mer oppvasksåpe, bleier eller roser til mor. Med Foodsteps kan du planlegge hele middagsuka enkelt, og gjøre unna handelen en gang i uka. Foodsteps hjelper deg altså til både hverdags og i helga!


Hva venter du egentlig på?

Med Foodsteps kan du planlegge et hvert måltid, enten du skal ha en kjapp tirsdagsmiddag eller et større festbord på lørdag. Last ned appen og prøv selv!

Prøv helt gratis!

 • Oppskrifter på video
 • Nye oppskrifter hver uke
 • Ukemeny med handleliste
 • Budsjettverktøy
 • Resteverktøy
 • Levende matfellesskap
 • Lærerike masterclasses
 • Tilpasse ukemenyen
 • Annonsefri

Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

 • Tomatsuppe med bønner
 • Torsk bakt i folie
 • Laks, sandefjordsmør, agurk
 • Italiensk pizza
 • Flesk og duppe

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs