Mat for hverdagen

Mat for hverdagen

Det store spørsmålet man ofte stiller seg: Hva skal vi ha til middag i dag? Med Foodsteps får du mye god middagsinspirasjon og fiks ferdig ukemeny med handleliste!

Last ned appen

Middagstips

Med over 1000 oppskrifter på video, steg for steg, kan du være trygg på at du finner mange gode middagstips i appen Foodsteps. I kategorien “Hverdag” ligger det i overkant av 200 oppskrifter, og det varierer mellom raske og enkle middager, og mer tidkrevende retter.

Ukemeny i Foodsteps
Handleliste med avhuking

Planlegging er nøkkelen til suksess på kjøkkenet, og derfor lager vi hver uke en ny og fristende ukemeny, slik at du ikke trenger å tenke ut alt selv. Med ukemenyen følger det en hendig handleliste, der du huker av det du allerede har, før du går i butikken. Handlelisten er inndelt i avdelinger, likt avdelingene i butikken. På den måten slipper du å gå frem og tilbake i butikken, men plukker med deg alt i for eksempel grønnsaksavdelingen, før du går videre. Til slutt ender du opp med alt du trenger for ukens hverdagsmiddager! Kan det bli bedre?

Sunn middag

Vi mener at en god og sunn middag er en middag som er laget hjemme fra bunnen, der man vet nøyaktig hvilke ingredienser som inngår. Av og til kan man bli skremt av mengden smør eller olje i en oppskrift, men da har man i hvert fall mulighet til å justere selv. Den muligheten har man ikke om man kjøper hel- og halvfabrikata, som mange dessverre spiser helt ukritisk, uten å reflektere for mye rundt innholdet.

Og du? Oppskriftene i Foodsteps er utviklet og kvalitetssikret av skikkelige kokker, så selv om det oppleves som mye, blir kanskje maten kneppet bedre med den ekstra skjea ekte meierismør!

Grønn ertesuppe - en lynrask klassiker
Pasta Alfredo med kylling - raskt og godt
Kjøttfri middag med røstipotet

Middagsoppskrifter

Enten du er ute etter klassikere som lapskaus, ertesuppe, pasta med kjøttsaus og laks med agurksalat, eller du ønsker å prøve deg på noe nytt og ukjent, kan vi garantere at du finner det du er sulten på i Foodsteps. Hva med å prøve seg på en kjøttfri middag denne uka? “Chili sin Carne” er en mettende middagsfavoritt, som kan overbevise selv den mest skeptiske. Eller kanskje du er nysgjerrig på falafel? Skikkelig digg å kombinere med hummus og en yoghurtdressing.

Vil du heller ha en skikkelig biff med noe god saus, finner du selvsagt også klassikeren “Biff med Bearnaise”. Vi har til og med laget en hverdagsutgave med en litt forenklet sauseoppskrift. Men du? Lag for all del sausen selv, og bruk skikkelig smør.

Svineknoke med rotmos og hvitsaus
Chili sin carne - Mettende uten kjøtt
Røkt kolje med gulrotstuing og eggesmør

Enkel middag

Ute etter en rask og enkel middag? God og sunn mat kan være kjempeenkelt, men det tar gjerne litt tid, og skal man gjøre det skikkelig er det ingen snarveier. Med det sagt, i appen finner du en lang rekke middagsoppskrifter som tar godt under en time å tilberede. Hva med å lage en one-pot-wonder? Eller kanskje torsk og grønnsaker pakket inn i folie? Raske, enkle retter, som også skaper lite oppvask. Helt perfekt i en travel hverdag.

Stekt ris går fort og gårsdagens rester er perfekte
Rød curry med fisk
Pitabrød kan bakes dagen i forveien

Ofte går det også an å forberede noe kvelden før. Da blir middagen enda kjappere å få ferdig neste dag. Som alltid er god planlegging viktig, og etter hvert som du får mer selvtillit på kjøkkenet, går det også raskere å få ferdig maten. Som med alt annet i livet, krever også matlaging øvelse for å bli god.

Vegetarmiddag

Flere og flere ønsker å spise mer plantebasert. Det kan være godt for både miljøet og kroppen, og i Foodsteps jobber vi hele tiden med å utvide innholdet for både vegetarianere og veganere. Særlig det indiske kjøkkenet har mye fantastisk vegetarmat, og i appen finner du flere gode retter som tilfredsstiller både ganen og magen. Du burde forresten prøve vår veganske burger! Den er nydelig.

Vegansk burger med potetstics
Pita med hummus, blomkål og sprø kikerter
Dal Tadka - kjapp indisk linsegryte

One-pot-wonders

One pot wonders, eller “Alt-i-én”, som vi har kalt dem i appen, er geniale middager! Hele middagen lages i en og samme gryte, og får putre og kose seg en stund før du bare kan sette hele gryta rett på bordet og servere hele familien! Så snart gryta er satt på kok kan du vaske opp fjøler og kniver, og du rekker å dekke på bordet. Når middagen er spist opp har du bare én gryte igjen å vaske opp. Digg, ikke sant?

I Foodsteps finner du flere alt-i-én-gryter, proppfulle av gode smaker. Hvilken blir din favoritt?

Lam og ris, alt-i-én
Kremet kyllingpasta, alt-i-én

Fredagsmiddag

Når du så er ferdig med å planlegge ukens middager, er det på tide å tenke på hva man vil ha på ukens kanskje beste dag, fredag!

Fredag skal man senke skuldrene og lage noe som er ekstra digg, og enten du er ute etter å oppgradere tacobordet, eller har lyst på noe helt annet, har vi det du trenger. Hva med å lage hjemmelagde pitabrød? Vi har mange gode forslag til hva de kan fylles med.

Kanskje dere vil prøve dere på sushi? Gjør klar fisk, ris og grønnsaker og vis familien hvordan de selv kan rulle sin helt egen maki! Du har selvfølgelig sett på vårt sushikurs på forhånd, og kan briljere som en proff.

Mye biff på vei inn i appen
Pizza med røkelaks og egg
Meze, noe for fredagskosen?

Pizza er også en fredagsfavoritt, men her må vi gjøre deg oppmerksom på at du bør sette pizzadeigen minst én dag i forveien. Det er først da du skjønner hva god pizza er! Hva med å prøve pizza med røkelaks og egg neste fredag? Eller pizza med spekeskinke og en saftig burrata? Uansett hva du liker finner du mye pizzainspirasjon i appen.

Er du ute etter en digg biffoppskrift? I løpet av våren kommer vi til å slippe en lang rekke spennende biffretter i appen. Følg med oss i tiden fremover, så garanterer vi at du kan få noen ekstra gode biffopplevelser hjemme hos deg selv dette året! Enten det er fredag, lørdag eller onsdag.

Sushikurs med Jostein Medhus
Fredagsburger med sprø løkringerHva venter du egentlig på?

Med Foodsteps kan du planlegge et hvert måltid, enten du skal ha en kjapp tirsdagsmiddag eller et større festbord på lørdag. Last ned appen og prøv selv!

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Tomatsuppe med bønner
  • Torsk bakt i folie
  • Laks, sandefjordsmør, agurk
  • Italiensk pizza
  • Flesk og duppe

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs