Sild

Sild må man ha til julefrokosten, og hjemmelaget sild på dekorerte glass er en perfekt julegave. Her ser du vår rømmesild med pepperrot-oppskrift. Klikk eller swipe deg videre fra ett steg til neste. I Foodsteps-appen finner du alle de beste sildeoppskriftene til jul i tillegg til 2000 andre oppskrifter og kurs.

Last ned appen
1
  1. Hvor mange skal spise?

    • 2 stk spekesildfilet, utvannet
    • 100 g seterrømme
    • 2 stk kokte poteter i terninger
    • 1 stk eple i terninger
    • 1 stk sjalottløk i terninger
    • 1 stilk stangselleri i terninger
    • 2 ss gressløk eller dill, finkuttet
    • Pepperrot
    • 3 ss pepperrot, revet
    • 2 stk spekesildfilet, utvannet

    Tørk av filetene. Vi brukte utvannede fileter fra "Juviksild".

  2. Skjær filetene i små terninger.

    • 100 g seterrømme
    • 2 stk kokte poteter i terninger
    • 1 stk eple i terninger
    • 1 stk sjalottløk i terninger
    • 1 stilk stangselleri i terninger
    • 2 ss gressløk eller dill, finkuttet
    • Pepperrot

    Gjør klar alle ingredienser. Pisk rømmen litt.

    • 3 ss pepperrot, revet

    Rør inn urt og revet pepperrot.

  3. Tilsett alle øvrige ingredienser.

  4. Smak til med litt ekstra pepperrot om ønsket.

  5. La salaten stå i minst ett døgn før servering. Riv litt pepperrot på toppen.

  6. Vel bekomme!

Få denne og over 1000 andre oppskrifter i Foodsteps-appen.

Under følger noen tips til julens sild.

Spekesild eller kryddersildfilet

Et godt utgangspunkt for hjemmelaget sild til jul, er spekesildfileter eller kryddersildfileter. Disse finnes fra flere produsenter, og du kan finne din egen favoritt. Dersom du bruker spekesildfilet må du huske at den må vannes ut før den legges med krydder. Hvis ikke vil det ferdige resultatet bli veldig salt! Her er det selvsagt unntak, og noen produsenter selger ferdig utvannet spekesildfilet. Kryddersildfileter er klare til bruk slik de er. Dersom du er i tvil om hvilken sildeprodusent du skal velge, kan vi tipse om Juviksild. De produserer sild av svært høy kvalitet, og filetene er ferdig utvannet og faste og fine i kjøttet.

Julesild

I grove trekk kan vi si at alle typer sild man legger før jul, bør stå minst et døgn før servering, og har holdbarhet fra 1-2 uker. Varianter med rømme har en noe kortere holdbarhet enn typer som er laget med laker basert på eddik eller kun vegetabilske ingredienser.

I Foodsteps finner du oppskrifter på rødbetsild, rømmesild med pepperrot, sursild og tomatsild, og da burde du ha nok sildetyper til å tilfredsstille selv den mest kresne sildespiser.


Sild som julegave

Sild er en super julegave, og det er enkelt å dekorere et glass slik at du egentlig ikke trenger annen innpakning. For tips til dekorering av hjemmelagde julegaver, kan du se vårt kurs “Julies julegavetips” i appen. Merk at sild som skal gis i gave, ikke bør lages for lenge i forveien, og at du bør tipse mottakeren om å oppbevare julegaven kjølig!

Last ned appen og finn de gode oppskriftene!

Finn alle julens oppskrifter blant våre 2000 oppskrifter og matkurs, steg for steg, på video.

Prøv helt gratis!

  • Oppskrifter på video
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Ukemeny med handleliste
  • Budsjettverktøy
  • Resteverktøy
  • Levende matfellesskap
  • Lærerike masterclasses
  • Tilpasse ukemenyen
  • Annonsefri

Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Rødbetsild
  • Rømmesild med pepperrot
  • Tomatsild
  • Paté de Campagne
  • Ramen med tomat og grønnkål

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs