Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er en dessertfavoritt for mange. Det er jo ikke så rart, siden den kombinerer sprø skorpe, myk kake og varm, flytende sjokoladekjerne. Vi gir deg den beste oppskriften og de gode triksene for å lykkes!

Slik lager du sjokoladefondant

Sjokoladefondant skal stekes som en liten porsjonskake. Det man dermed må ha før man starter er passe store porsjonsformer. Det er vanlig å bruke små aluminiumsformer, som du kan finne på butikker med godt utvalg av bakevarer, men sjokoladefondant kan også stekes i kopp. Har du små porselenskopper eller klassiske creme bruleé-former kan disse godt brukes, men du kan også bruke små kaffekopper. Sørg bare for at formene du bruker tåler varmen og at de ikke er for store.

Å lage røren er enkelt. Man begynner med å smelte smør i vannbad. Når smøret er smeltet, tar man det vekk fra varmen og tilsetter sjokolade. Typen sjokolade du velger har mye å si for smaken til slutt og sjokolade av høy kvalitet gir sjokoladefondant med best smak.

Sjokoladefondant

Når sjokoladen er smeltet inn i smøret setter man blandingen til side mens man pisker sukker og egg sammen. Det skal bare blandes godt, ikke bli til eggedosis. Deretter blander man smør og sjokolade inn i eggeblandingen før man til slutt sikter inn hvetemel. For mengder og full oppskrift på sjokoladefondant finner selvsagt det i Foodsteps-appen.

Når røren så er klar skal den fylles i former. Før den fylles i forma må forma smøres godt. Pensle alle formene godt med temperert smør. Ha deretter en spiseskje sukker i en av formene. Hell sukkeret forsiktig rundt så det legger seg et lag sukker på hele innsiden av forma. Hell så sukkeret i neste form og fortsett på samme måte til alle former har et sukkerdryss. Dette trikset gjør det enkelt å få den ferdige fondanten ut av forma og bidrar til en ekstra sprø skorpe.

Fyll formene ⅔ fulle. Røren vil heve en del i forma. Stekes på 200 grader i ovn med varmluft. Steketiden vil variere noe, vi pleier å si 8-12 minutter, og faktorer som spiller inn er størrelse, materiale forma er laget av, temperatur i ovn og temperatur på røren med mer.

Fryse sjokoladefondant

Lager du mer røre enn du trenger å steke, kan du fryse inn røra ferdig fylt i former. Da er det enkelt å ta ut av fryseren og steke på direkten når du har lyst på dessert! Merk at porselensformer ikke alltid tåler den store forskjellen på temperatur fra fryser og i ovn, så om du bruker porselen kan det være lurt å ta de ut og temperere litt før steking. Frossen fondant tar noe lengre tid å steke.

Tilbehør til sjokoladefondant

Lite er så godt til varm sjokoladefondant som en deilig vanilje-iskrem eller frisk sorbet. Dersom du serverer iskrem til, bør du også servere noen friske bær ved siden av, da gjerne bringebær og en nylaget bringebærcoulis. Et godt alternativ til bringebær er kirsebær, som er nydelig med mørk sjokolade.

Håper det smaker!

Prøv Foodsteps-appen!

I Foodsteps-appen finner du stegvis video-oppskrift på sjokoladefondant. Du finner også over 750 andre oppskrifter og kurs!

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen Foodsteps

  • Sjokoladefondant

  • Vaniljeis

  • Bringebær-coulis