Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er en dessertfavoritt for mange. Det er jo ikke så rart, siden den kombinerer sprø skorpe, myk kake og varm, flytende sjokoladekjerne. Foodsteps gir deg den beste oppskriften og de gode triksene for å lykkes!

Last ned appen

Den beste oppskriften får du, steg for steg, ved å søke på "Sjokoladefondant" i appen Foodsteps. Våre beste tips på veien får du ved å fortsette å lese.

Slik lager du sjokoladefondant

Sjokoladefondant skal stekes som en liten porsjonskake. Det man dermed må ha før man starter er passe store porsjonsformer. Det er vanlig å bruke små aluminiumsformer, som du kan finne på butikker med godt utvalg av bakevarer, men sjokoladefondant kan også stekes i kopp. Har du små porselenskopper eller klassiske creme bruleé-former kan disse godt brukes. Sørg bare for at formene du bruker tåler varmen og at de ikke er for store.

Å lage røren er enkelt. Sjokoladen røres inn i smeltet smør. Vi anbefaler å finne sjokolade ev høy kvalitet, for eksempel Valrhona-sjokolade.

Sjokoladefondant

I en egen bolle visper man sammen egg og sukker. Når disse er godt rørt sammen tilsetter man sjokoladeblandingen. Til slutt siktes melet inn og røra er klar.

Tips før steking

Smør formene med temperert smør før de fylles. Tilsett så en spiseskje sukker og hell sukkeret rundt langs kanten i forma. Hell overflødig sukker over i neste form og fortsett. Dette gjør at fondanten lettere slipper forma og bidrar til en ekstra sprø skorpe.

Fyll formene ⅔ fulle og stek på 200 grader i ovn med varmluft. Steketiden vil variere noe, vi pleier å si 8-12 minutter. Faktorer som spiller inn er størrelse, materiale forma er laget av, temperatur i ovn og temperatur på røren med mer.

Tilbehør til sjokoladefondant

Bringebær-coulis

Her kan du se oppskriften på bringebærcoulis, steg for steg. Klikk eller sveip deg videre. Oppskriften på sjokoladefondant finner du i appen.

Last ned appen
1
  1. Hvor mange skal spise?

    • 200 g frosne bringebær
    • 45 g melis
    • ¼ stk lime
    • 200 g frosne bringebær
    • 45 g melis

    Tin bringebær og ha de i en høy, smal beholder. Tilsett melis.

  2. Kjør opp så fint det går med en stavmikser.

  3. Helles i en finmasket sil over en bolle.

  4. Trykk pureen gjennom silen.

    • ¼ stk lime

    Tilsett limesaft og bland godt.

  5. Server bringebærcoulis til desserter. Godt med f.eks panna cotta, creme brulee, sjokolade og iskrem.

  6. Vel bekomme!

Få denne og over 1000 andre oppskrifter i Foodsteps-appen.

Lite er så godt til varm sjokoladefondant som en deilig vanilje-iskrem eller frisk sorbet. Dersom du serverer iskrem til, bør du også servere noen friske bær ved siden av, da gjerne bringebær og en nylaget bringebærcoulis, se oppskrift over. Et godt alternativ til bringebær er kirsebær, som er nydelig med mørk sjokolade.

Fryse sjokoladefondant

Lager du mer røre enn du trenger å steke, kan du fryse inn røra ferdig fylt i former. Da er det enkelt å ta ut av fryseren og steke på direkten når du har lyst på dessert! Merk at porselensformer ikke alltid tåler den store forskjellen på temperatur fra fryser og i ovn, så om du bruker porselen kan det være lurt å ta de ut og temperere litt før steking. Frossen fondant tar noe lengre tid å steke.

Håper det smaker!

Prøv Foodsteps-appen!

I Foodsteps-appen finner du stegvis video-oppskrift på sjokoladefondant. Du finner også nesten 1000 andre oppskrifter og kurs.

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

  • Sjokoladefondant
  • Vaniljeis
  • Bringebær-coulis
  • Snickers-is-kake
  • Kremis-base

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs