Skreisesongen kan begynne så tidlig som i januar og strekke seg helt til første halvdel av april. Sikreste periode for skrei er likevel fra slutten av januar til halvveis ut i mars.
Det at skreien har så lang reisevei, gjør at den er i toppform når den kommer til norskekysten. Den får større og sterkere muskulatur enn sin slektning kysttorsken, noe som gir kjøttfulle fiskefileter med fast og fint kjøtt, som flaker seg nydelig når det er perfekt tilberedt. Det kalde, friske vannet den lever i, og maten den spiser, sørger også for at kjøttet er nærmest kritthvitt og dermed veldig delikat også i utseende.
Benytt deg av denne fantastiske råvaren når du har mulighet og mens den er fersk. Det er da den er aller best!
Skreimiddag
For mange er ikke vinteren komplett uten å spise skreimølje til middag. Skreimølje er fersk skrei med lever og rogn, og du kan se vår oppskrift øverst på denne siden, presentert på vårt unike vis, steg for steg. Siden skrei er en type torsk, kan alle våre oppskrifter med torsk også lages med skrei. Du finner mange gode middagsoppskrifter med skrei og torsk i Foodsteps, åpne appen og søk på torsk, og la deg inspirere!