Personvern

Disse vilkårene gjelder fra 1. oktober 2023. Foodsteps AS kan fritt endre vilkårene for bruk, kjøp og personvern. Oppdatert personvernerklæring vil alltid være tilgjengelig fra denne siden.

Vi er opptatt av å ta godt vare på informasjonen om deg. Her kan du lese om hvilke data vi samler inn og hvordan det brukes.

Personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes direkte til deg som person, for eksempel navn og e-postadresse. Slike opplysninger er nødvendig for at vi skal kunne gi deg en best mulig kundeopplevelse.

Behandlingsansvarlig og Databehandler

Foodsteps AS, organisasjonsnummer 920 889 956 og adresse Kittel-Nielsens vei 61 B 1163 Oslo, er behandlingsansvarlig for dataene som samles inn. Foodsteps kan benytte eksterne databehandlere for å bistå med å levere tjenester til deg.

Samtykke

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger til Foodsteps, men for å kunne bruke tjenesten må du registrere deg med navn, e-postadresse og fødselsdato. Når du registrerer deg som kunde hos Foodsteps samtykker du til at du godtar vår personvernerklæring.

Dine data og bruken av dem

Data som samles inn lagres via Amazon Web Services og Google Firebase. Alle data er anonymisert. Vi har på ingen måte muligheten til å identifisere hvem du er.

Når du registrerer deg på Foodsteps og bruker tjenesten samler vi inn disse dataene om deg:

 • Navn og e-postadresse i vår kundebase:

  Dette bruker vi for å administrere kundeforholdet, herunder å varsle om endringer i abonnementet, eventuell nedetid o.l. Dersom du har samtykket til at vi kan sende deg nyhetsbrev vil vi bruke din e-postadresse til dette.
 • Facebook bruker-ID:

  Hvis du velger å logge inn med Facebook, kobles din konto hos Foodsteps til din profil på Facebook. Vi lagrer kun din IDen fra Facebook, og sender ikke noen informasjon tilbake til Facebook.
 • GOOGLE BRUKER-ID:

  Hvis du velger å logge inn med Google, kobles din konto hos Foodsteps til din profil på Google. Vi lagrer kun din IDen fra Google og sender ikke noen informasjon tilbake til Google.
 • APPLE BRUKER-ID:

  Hvis du velger å logge inn med Apple, kobles din konto hos Foodsteps til din profil på Apple. Vi lagrer kun din IDen fra Apple, og sender ikke noen informasjon tilbake til Apple.
 • Data om det du gjør i appen:

  For at appen skal fungere må vi spare på en del informasjon som oppskrifter du merker som favoritt, hvor langt du har kommet i kursvideoer, ting du har lagt til i handlekurven og lignende.
 • Anonymisert informasjon om hvordan du bruker appen og nettsiden:

  Vi bruker Google Analytics og andre verktøy ved behov for å lære om, forbedre og videreutvikle brukeropplevelsen. De forteller oss for eksempel hvilke sider som er mest besøkt og hvor lenge besøkene varer
 • Vipps:

  Ved betaling gjennom Vipps sparer vi på informasjon som er nødvendig for å sjekke status på betaling og ta betalt i forbindelse med fornying av abonnementet, men lagrer ingen informasjon om hvordan du betaler eller kortdetaljer.
 • App Store:

  Ved betaling gjennom App Store sparer vi på informasjon som er nødvendig for å sjekke status på betaling, men lagrer ingen informasjon om hvordan du betaler eller kortdetaljer.
 • Google Play:

  Ved betaling gjennom Google Play sparer vi på informasjon som er nødvendig for å sjekke status på betaling, men lagrer ingen informasjon om hvordan du betaler eller kortdetaljer.
 • Analyse:

  Analyseverktøyet Google Analytics setter to informasjonskapsler til bruk i analyse av bruksmønstre, disse kapslene begynner på _ga og _gid.

Rettslig grunnlag

Det rettslige grunnlaget for behandlingen av personopplysningene er Foodsteps berettigede interesse i å kunne administrere tjenesten til deg (GDPR artikkel 6 nr. 1, bokstav f). Vi samler ikke inn personopplysninger som ikke er relevant og nødvendig for å levere Foodsteps-appen til deg som kunde. Vi selger aldri personopplysningene dine videre til andre selskaper.

Hvilke rettigheter har du?

 • Tilgang:

  Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Kontakt oss på post@foodsteps.no så hjelper vi deg.
 • Korrigering:

  Du har rett til å be om korrigering av personopplysningene dine dersom de ikke er korrekte, og dette inkluderer retten til å utfylle ufullstendige personopplysninger. Siden Foodsteps er en digital tjeneste kan du selv korrigere opplysningene inne i din brukerprofil.
 • Dataportabilitet:

  Du har rett til å få med deg dataene vi har lagret om deg hvis du slutter å bruke Foodsteps. Kontakt oss på post@foodsteps.no så hjelper vi deg.
 • Sletting:

  Personopplysningene vi har lagret om deg slettes når ditt abonnement avsluttes. Personopplysninger direkte knyttet til transaksjoner må vi imidlertid lagre i 5 kalenderår for å oppfylle bokføringsloven. Opplysninger vil eventuelt også kunne bli lagret lenger om nødvendig for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav. Du har for øvrig rett til når som helst å kreve sletting av personopplysningene som behandles av Foodsteps, samt til å protestere mot behandlingen og eventuelt påklage behandlingen til Datatilsynet.
 • Annonser Google Vi bruker infrastruktur- og annonsetjenester fra Google. For å finne informasjon om Googles tjenester og hvordan du kan påvirke Google sin bruk av personopplysninger, gå til policies.google.com. Dersom du har en Google-konto, kan du også endre dine personlige annonseinnstillinger på din google-konto. (Link to https://myaccount.google.com/) Samarbeid/kampanjer Foodsteps samarbeider med utvalgte aktører og gir dem mulighet til å dele tilbud, produkter og/eller informasjon til deg som bruker gjennom Foodsteps-appen. Aktørene og deres innhold er godkjent av Foodsteps. Dersom brukeren går inn på aktørens nettside gjennom eksterne lenke, har ikke Foodsteps ansvar for innholdet som vises i sidene.