Afternoon gløgg

Afternoon gløgg

England har “Afternoon tea”, i Foodsteps har vi “Afternoon gløgg”! Vi har satt opp menyen og laget oppskriftene du trenger for å invitere på skikkelig varmende førjulshygge.

Last ned appen

Hva er vel hyggeligere enn å bremse litt ned i en stressende førjulstid, fyre opp i peisen og krype opp i sofaen med en varmende kopp med god drikke? Jo, å invitere dine nærmeste til å dele stunden med deg!

I appen har vi samlet et knippe deilige oppskrifter du kan plukke fra når du skal ha gjester, enten i førjulstiden eller i romjula. Lag så mange eller få du vil, men vi anbefaler å ha et utvalg av både søte og salte retter. Gløggen lager du selvsagt også selv, enten den skal være rød eller hvit, med eller uten alkohol.

Afternoon gløgg - Varmende førjulshygge

Hjemmelaget gløgg

Å lage gløgg selv åpner opp et vell av muligheter! Gløgg er så mye mer enn konsentrat på plastflaske, og det handler egentlig bare om å finne riktig balanse mellom krydre, sødme, friskhet og varme. Foodsteps gir deg tre forskjellige gløgg-oppskrifter. En klassisk rød gløgg, en hvit gløgg med eple og hvitvin, og en alkoholfri gløgg med eple - eplegløgg. Eplegløggen kan selvsagt tilsettes litt vin, likør eller brennevin om man ønsker.

Hvit gløgg og eplegløgg kan dessuten gjerne serveres kald over isbiter. Herlig forfriskende til julelunsjen!

Tips - Lag mye gløgg-mix når du først lager, slik at du vet at du har nok til hele julen! En flaske gløgg er forresten en perfekt hjemmelaget vertinnegave eller julegave.

Afternoon gløgg

I ekte afternoon tea-ånd, skal man selvsagt servere litt smått å spise når man inviterer på afternoon gløgg. Du kommer langt med noen enkle smørbrød og noen søte julekaker, men scones hører selvsagt til! Det beste med scones er at de er så raske å bake. I appen finner du to oppskrifter på scones til din afternoon gløgg. En helt “plain” med lyse scones, og en med tørkede frukter. Lag én eller lag begge.

Til scones må du selvsagt ha noe pålegg, og rørte skogsbær er perfekt sammen med vår “jukseversjon” av clotted cream. Du finner selvsagt også oppskrift på sitronkrem, et must til scones!

Paté de Campagne - Fransk fristelse

Imponer med fransk paté!

Om du virkelig vil imponere gjestene, bør du lage den herlige franske landpateen “Paté de Campagne”. Dette er skikkelig kosemat som kun trenger ferskt, grillet brød, litt sennep og en sylteagurk til. Den krever litt jobb, men du verden så digg! Lager du en form ekstra, har du nok til å nyte som pålegg gjennom hele julehøytiden. Litt hjemmelaget sylte er et annet godt alternativ.

Søt julesnacks

Lag også noe søtt julegodt til afternoon gløgg. Kanskje du vil prøve deg på julemakroner, myke pepperkaker eller vannbakkels?

Våre julemakroner er som skapt for gløgg-kos. Det samme er de myke pepperkakene. Server nystekte, myke pepperkaker med litt blåmuggost og fikenmarmelade.

Vannbakkels kan fylles med både salt og søtt fyll, og er gode både med vaniljekrem og snøfriskkrem. Sjekk ut oppskriftene i appen.

Tips - Vannbakkelsdeigen kan sprøytes ferdig i små topper, som fryses. Når du skal servere, steker du dem direkte fra frossen tilstand. Da får du nystekt bakverk hver gang! Flere tips til søt julebakst finner du blant våre moderne sju slag.

Myke pepperkaker med blåmuggost og fiken
Stress ned før jul
Julemakroner

Prøv selv!

Last ned Foodsteps og søk opp kategorien “Afternoon Gløgg” og velg ut hva du ønsker å lage til dine gjester. Appen gjør deg klar for hele julehøytiden, med 2000 andre oppskrifter, mat- og vinkurs. Vi er med deg hele veien, steg for steg.

Tilbudet om 30 dagers gratis prøveperiode er kun for nye abonnenter.

 • Oppskrifter på video
 • Nye oppskrifter hver uke
 • Ukemeny med handleliste
 • Budsjettverktøy
 • Resteverktøy
 • Levende matfellesskap
 • Lærerike masterclasses
 • Tilpasse ukemenyen
 • Annonsefri

Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen

 • Gløgg
 • Pepperkaker
 • Paté de Campagne
 • Julemakroner
 • Pavlova, små og runde

Last ned appen og prøv over 1000 oppskrifter og kurs