Julens kaker

Julens kaker

Enten du er ute etter de sju slag, eller du heller vil lage noen mer spennende kaker til jul, har vi alt du trenger i Foodsteps. Last ned appen og finn dine nye julefavoritter!

Julekaker i Foodsteps

Med appen Foodsteps får du over 1000 oppskrifter på video, laget i et format tilpasset mobilskjermen. Blant oppskriftene finner du selvsagt alle de sju slag, men også mange andre spennende kaker og konfekt du kan lage til jul. Under kan du lese litt om våre julefavoritter.

Krumkaker uten egg
Goro

De syv slag

Kan du alle de syv slag? I følge tradisjonen er det sirupssnipper, sandkaker, berlinerkranser, fattigmann, smultringer, goro og krumkaker som inngår i julens syv slag. Alle disse finner du oppskrifter på i Foodsteps. Man kan riktignok argumentere for at vår krumkakeoppskrift egentlig er en strull-oppskrift, men de ser helt like ut, og i vår testing av oppskrifter vant den oppskriften soleklart over den klassiske krumkakeoppskriften. Strull lages dessuten uten egg, og er i så måte perfekt dersom du skal lage julekaker til noen som ikke spiser egg.

Selv om du finner de syv slagene i Foodsteps, er det ikke nødvendigvis de vi selv liker best. Vi foreslår å prøve ut noen mer moderne slag du kan lese om i denne artikkelen, og å bare lage noen få, skikkelig gode kaker, fremfor å lage haugevis av mange forskjellige sorter.

Myke pepperkaker med blåmuggkrem

Myke pepperkaker

Pepperkaker er en favoritt, spesielt i barnefamilier der man tar med barna på julebaksten. Du finner den beste pepperkakeoppskriften i Foodsteps, og til og med en egen oppskrift for deig til pepperkakehus. Men er pepperkaker egentlig så godt å spise?

Noen liker selvfølgelig de klassiske pepperkakene, men i Foodsteps finner du en oppskrift på myke pepperkaker. Disse kakene stekes i form, rett før de skal serveres, slik at du får en fersk, varm kake til kaffen. Det beste med denne oppskriften er at du kan ha røren i kjøleskapet i 2-3 uker, og bare steke opp de du trenger hver gang. Lager du røren lille julaften, har du ferske kaker hele julen! Hvis du ikke spiser de opp før da. For de er skikkelig gode.

De myke pepperkakene er dessuten perfekte å servere med blåmuggostkrem og litt ristede valnøtter. Da er det perfekt med et glass portvin eller en hjemmelaget gløgg til. Herlig romjulskos.

Andre juleklassikere

Du finner også klassikerne kokosmakron, serinakaker og bordstabelbakkels i Foodsteps. For ikke å snakke om kransekake! En klassiker mange lager til jul og andre festlige anledninger. I Foodsteps finner du til og med et kurs som lærer deg alt som er verdt å kunne om kransekake.

Liker du Sarah Bernard kommer du til å elske vår oppskrift på denne lille konfekten med mandelbunn og smørkrem dekket med et lag mørk sjokolade. Perfekte små munnfuller å servere til kaffen, enkle å lage umulige å motstå.

Sarah Bernard
Serinakaker
Kransekake
Julemakroner

Moderne julefavoritter

Ønsker du å utvide repertoaret til noen moderne juleklassikere, anbefaler vi å prøve våre oppskrifter på biscotti og madeleines. Biscotti er en kjeks med opphav i Italia, som inneholder både nøtter og tørket frukt. I tillegg er det litt appelsinskall i. Dette gjør biscotti til en mye mer spennende smaksopplevelse enn de klassiske kakene med smør, sukker, mel og egg. Madeleines er små, myke kaker, som stekes rett før servering, akkurat som de myke pepperkakene.

Makroner har også blitt en populær “småkake” de senere årene, og vi har utviklet en julemakron, med smak av julens krydder. Er du blant de som både liker makroner og jul, kommer du til å elske julemakronen i Foodsteps!

Er du en sjokoladeelsker, anbefaler vi å prøve ut våre oppskrifter på sjokoladetrøfler. Små, mektige munnfuller som i tillegg til å passe godt til kaffen, er en perfekt hjemelaget julegave.

Glutenfrie julekaker

Flere av kakene nevnt over er naturlig glutenfrie! Alle våre makroner lages kun med mandelmel, og det gjelder også Sarah Bernard. Sjokoladetrøflene er selvfølgelig uten mel, og kransekaken blir glutenfri om du drysser formene med polenta i stedet for semulegryn. Mye godt å velge i her, med andre ord.

Til slutt vil vi gjenta oppfordringen om å heller lage noen få sorter, enn å fylle skapene med alle klassikerne. Du kommer til å skille deg ut som vert dersom du serverer biscotti, julemakroner og nystekte, myke pepperkaker til juleselskapet. God førjulstid!


Oppskriftene venter i appen!

I Foodsteps finner du alle oppskriftene du trenger til jul, både av søtt og salt, i tillegg til omtrent 1000 andre oppskrifter på video, steg for steg.

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen Foodsteps

  • Biscotti

  • Krumkaker

  • Sjokoladetrøfler med bringebær