Kaker og kakebord

Kaker og kakebord

Enten du skal arrangere bursdag, konfirmasjon, bryllup eller andre selskaper, er det naturlig å sette opp et kakebord. Et godt kakebord har god variasjon i typer kaker og gir nok til at du har rester i dagene etter!

Foodsteps inneholder alle kaker du trenger for et fargerikt og variert kakebord og under får du noen nyttige tips å ha med til planleggingen.

Gulrotkake

Antall kaker på kakebord

Det kan være en utfordring å beregne antall kaker til et kakebord. Faktorene som spiller inn er mange, og man må tenke over hva slags selskap man skal stelle i stand.

Er det en flereretters middag med dessert, og kort tid til kakebordet, vil det naturlig gå litt mindre kaker enn om man har lengre tid mellom middag og kaker. Har man middag uten dessert, er det naturlig å tenke at det kommer til å gå mer kaker. I tillegg er det kjekt å vite litt om dine gjester. Enkelte regioner i landet er kjent for å spise mer kaker enn andre.

Generelt kan vi si at en rund kake på 24-26 cm diameter gir 12-16 kakestykker og at man bør beregne 1,5 stykker per gjest. Kaker stekt i langpanne gir 30-60 kakestykker, avhengig av størrelse på forma. Inviterer du kun til kaffe og kake, bør det beregnes 2-3 stykker per person. I tillegg kan man supplere med sjokoladetrøfler, makroner, frukt og lignende.

Suksessterte

Kaker som kan fryses

Skal man lage store mengder kaker, og ønsker å starte i god tid, er det veldig praktisk om man har noen kaker som kan fryses. Nøttebunner tåler veldig godt frysing, og kan lages flere uker i forveien. Kaker som suksessterte, som består av nøttebunn med smørkrem, tåler godt frysing ferdig med krem. Da må den bare tas opp og pyntes i tide til kakeserveringen.

Snickers-iskake

Iskaker er selvfølgelig frysbare og kan gjerne lages god tid i forveien. Sjekk gjerne vår isparfait og snickers-iskake.

Kransekake er aller best etter at den har vært fryst, da den får en litt myk kjerne av dette. Server gjerne hel kransekake, eller bare knekte pinner av kransekakeringer.

Makronskall tåler også godt å fryses. Lag mange skall og ta opp etter behov. Fyllet bør lages ferskt.

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

En saftig sjokoladekake med glasur er en populær gjenganger på de fleste kakebord. Oppskriften i Foodsteps er enkel å lykkes med og rømme eller creme fraiche bidrar til et enda saftigere resultat. Vi har pyntet den ganske nøkternt, men her er det bare fantasien som setter grensene for hvordan din kake blir seende ut!

Gulrotkake

Gulrotkake

Gulrotkaken er alltid populær og er en kake som alltid blir saftig. Som topping på gulrotkaken i Foodsteps har vi laget kandisert appelsinskall. Dette gir en ekstra spiss til gulrotkaken. Selvfølgelig er det en herlig, lett syrlig ostekrem smurt på.

Støpt ostekake

Ostekake

Innen sjangeren ostekaker skiller vi mellom to forskjellige typer, støpt ostekake og bakt ostekake.

Støpt ostekake er den man oftest ser på norske kakebord, da gjerne med et lokk av bærgele. Ostemassen røres sammen og smakes til med sitron før oppbløtt gelatin røres inn. Til slutt vendes lettpisket krem inn og massen støpes på på en kjeksbunn.

Bakt ostekake lages med en ostemasse med egg i. Eggene gjør at massen setter seg når den blir varmebehandlet. Etter baking i ovn toppes ostekaken med et rømmelokk tilsmakt vanilje. Rømmelokket stivner når kaken blir avkjølt.

Eplekake

Eplekake

Holder du selskap på høsten, er det helt naturlig å diske opp med en eplekake. Vi tør påstå at vår eplekake er den beste du har smakt. Merk at epler varierer i størrelse, og det er lov å justere mengden epler i kaken.

Dersom du ønsker å lage flere kaker med samme røre, kan du sjekke ut vår “universal-kakerøre”. Den består av like mengder smør, egg, sukker og mel og piskes sammen i en fei. Denne egner seg til eplekake, kaker med bær, muffins og småkaker, rett og slett det meste.

Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai

Smuldrepai, eller Crumblepie, er kaker med et frukt- eller bærfyll toppet med smuldredeig. Dette er en type kake eller dessert du kan ha ingrediensene klare til i fryseren, og ta opp ved behov. Skulle du for eksempel se at du har litt lite kaker til kakebordet kan du hente opp blåbær fra fryseren og vende med litt melis. Ha dette i en form og smuldre deig over. Stek i ovnen og server varm kake i en fei! Har du i tillegg litt is i fryseren, har du en fullverdig dessert om du skulle få uventet besøk en dag.

Kaker uten egg, mel og melk

Det er alltid bra å lage kaker tilpasset gjester med allergier og intoleranser. Alle nøttebunner er glutenfrie, det samme er pavlova. I tillegg finner du i Foodsteps en oppskrift på brownies uten hvetemel.

Egg er en vanlig ingrediens i mange kaker, men i Foodsteps finner du en sjokoladekake helt uten egg!

Mange kaker er allerede melkefrie, men skal du lage kaker til en med laktoseintoleranse, er det enkelt å bytte ut melk og fløte med den laktosefrie varianten. Har du en med melkeallergi må du huske at det ikke hjelper med laktosefrie produkter. Da kan det være lurt å se etter vegetabilske alternativer.

Sjokoladefondant

Porsjonskaker og kake i kopp

Trenger du kakeoppskrifter som egner seg til tilberedning i porsjoner? Sjokoladefondant er enkelt å lage mye av, og kan stekes rett i kopp. En annen kake som er fin å lage i porsjonsform er “Clafoutis”. Dette er en fransk klassiker med kirsebær, og er veldig enkel å røre sammen. Begge disse er aller best nystekt.

Finn oppskriftene i Foodsteps-appen!

Doughnuts, churros og berlinerboller gjør seg også godt på et kakebord. Finn oppskrift på dette, utallige kaker og nesten 1000 andre oppskrifter og kurs i Foodsteps-appen.

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen Foodsteps

  • Kransekake

  • Makroner

  • Sjokoladekake i langpanne