Oppskrift på churros
Churros lages på en røre som minner veldig om vannbakkelsrøre. Det vil si at vann og smør, med litt salt og sukker, kokes opp først. Deretter tar man det av platen og tilsetter hvetemelet. Denne prosessen kalles å skålde melet og gjør at meler suger til seg vannet veldig hurtig. Dette gir en deig som er tung å røres i, men den må røres godt slik at den blir glatt og klumpefri. Når deigen er klumpefri må den avkjøles noe før egg tilsettes. Eggene må røres inn ett om gangen.
Første gangen du lager churros kan det virke som det er for mye mel, da deigen blir veldig hard med en gang. Dette er imidlertid slik den skal være, så bare ta det helt med ro og rør i vei!
For vår detaljerte oppskrift og videoinstruksjoner, steg for steg på mobilen, last ned Foodsteps-appen. Der finner du også oppskrift på salt toffeesaus, sjokoladesaus og vaniljekrem, som alle er perfekte til churros.
Når røren er blandet skikkelig sammen fylles den i en sprøytepose eller annet egnet verktøy med stjernemunnstykke. En churro skal ha stjerneform, hvis ikke er det ikke en churro.