Er du ute etter den beste pannekakekoppskriften? Vi mener vi har den aller beste oppskriften i Foodsteps. Prøv den du også, og døm selv! Klikk eller swipe deg videre fra ett steg, til neste.
Tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til en klumpefri røre.
Tilsett resten av melka, bland godt.
Juster med mer av melet.
Rør inn smelta smør og sett røra til svelling i minst 15 minutter.
½ dl melk, om nødvendig
Etter svelling, juster tykkelsen med litt melk om nødvendig.
Stek store, tynne pannekaker i en panne med non stick-belegg. Middels varme.
Pannekaker til overs? Disse kan fryses. Brett en og en.
Kan også brettes i "trekanter".
Fryses flatt i brødpose, frysepose eller zip-lock-pose.
Eller i boks. Gjør det som passer din fryser og dine behov.
Vel bekomme!
Få denne og over 1000 andre oppskrifter i Foodsteps-appen.
For tilgang til 2000 andre stegvise videooppskrifter, last ned vår nydelige app, Foodsteps. Helt gratis. Oppskrifter har aldri før vært enklere å følge. Under kan du lese noen tips og triks til pannekakemiddagen.
Pannekaker til middag
Pannekaker spises over store deler av verden, og mange land har sine egne versjoner og tradisjoner for pannekaker. Den norske tradisjonen for pannekake, er tynne pannekaker stekt i stor panne, ofte servert med stekt flesk og blåbærsyltetøy. Tradisjonelt serveres pannekaker etter en porsjon med suppe, oftest gul ertesuppe, men de senere år er det blitt mer vanlig at middagen består av pannekaker alene.
Vår oppskrift på pannekaker tar utgangspunkt i fem tynne pannekaker per person. Det vil selvfølgelig variere hvor mange pannekaker hver enkelt vil spise, men dette er et godt utgangspunkt. Serveres suppe først i måltidet kan man beregne noen færre pannekaker på hver.
Tips til pannekakestekingen
Bruk store egg - Vår oppskrift er beregnet på store egg, er eggene små kan du behøve noe mer væske
La røra svelle minst 15 minutter før steking
Hold igjen litt væske til etter svelling, det er enklere å justere røra tynnere enn tykkere
Bruk panne med “non-stick”-belegg. Dette gjør stekingen enklere og du behøver nesten ikke tilsette fett
Stek på middels varme. Pannekakene skal bli gylne og de må rekke å bli gjennomstekt
Den første pannekaka blir ofte mindre vellykket. Dette er fordi man trenger å kjøre seg litt inn, og fordi man ofte har for mye fett i panna når man starter
Bruk en tynn, litt lang stekespade i plast, da kommer du enkelt under når du skal snu
Hold pannekakene varme under lokk eller en tallerken snudd opp-ned
Lag nok pannekaker!
Pannekaker verden rundt
I Norge er pannekaker mest brukt til middag eller dessert, men flere steder i verden er det vanlig å spise pannekaker til frokost eller som en rask lunsj.
I Foodsteps finner du pannekakeoppskrifter med inspirasjon fra bl.a USA og Kina. Du har kanskje spist tykke amerikanske pannekaker til frokost? Kanskje har du også hørt om den kinesiske frokostpannekaken “Jian Bing” som er å få kjøpt på gata på vei til jobb?
Under er en oversikt over pannekaker du kan lage med Foodsteps:
Norske middagspannekaker med flesk og blåbær
Amerikanske pannekaker - tykke pannekaker med bakepulver, vår inneholder vanlig melk
Jian Bing, kinesiske frokostpannekaker - originalen lages med mungbønnemel, vår er en forenklet utgave
Okonomiyaki, japansk gatematrett - tykk pannekake med finsnittet kål og det man ønsker av kjøtt eller sjømat
Bananpannekaker - tykke pannekaker med overmodne bananer
Banh Xeo, Vietnamesisk gatematrett - tynne og sprø rispannekaker
Lapper - den norske tykke, takkestekte retten ofte servert med smørkrem med sukker
Prøv oppskriftene i Foodsteps-appen
I tillegg til alle pannekakeoppskriftene, finner du i Foodsteps 2000 andre oppskrifter og matkurs du kan fordype deg i. Håper du finner noe du liker!
Prøv helt gratis!
Oppskrifter på video
Nye oppskrifter hver uke
Ukemeny med handleliste
Budsjettverktøy
Resteverktøy
Levende matfellesskap
Lærerike masterclasses
Tilpasse ukemenyen
Annonsefri
Oppgrader til premium for tilgang til all funksjonalitet.