Pannekaker, den beste oppskriften?

Pannekaker, den beste oppskriften?

Er du ute etter den beste pannekakekoppskriften? Vi mener vi har den aller beste oppskriften i Foodsteps. Prøv den du også, og døm selv!

Gul ertesuppe

Pannekaker til middag

Pannekaker spises over store deler av verden, og mange land har sine egne versjoner og tradisjoner for pannekaker. Den norske tradisjonen for pannekake, er tynne pannekaker stekt i stor panne, ofte servert med stekt flesk og blåbærsyltetøy. Tradisjonelt serveres pannekaker etter en porsjon med suppe, oftest gul ertesuppe, men de senere år er det blitt mer vanlig at middagen består av pannekaker alene.

Dersom du ønsker å ta den gamle tradisjonen tilbake, finner du oppskrift på gul ertesuppe laget på svineknokekraft i appen. Du finner selvsagt andre gode suppeoppskrifter også, om du heller vil ha for eksempel tomatsuppe.

Vår oppskrift på pannekaker tar utgangspunkt i fem tynne pannekaker per person. Det vil selvfølgelig variere hvor mange pannekaker hver enkelt vil spise, men dette er et godt utgangspunkt. Serveres suppe først i måltidet kan man beregne noen færre pannekaker på hver.

Tips til pannekakestekingen

Bruk store egg - Vår oppskrift er beregnet på store egg, er eggene små kan du behøve noe mer væske

  • La røra svelle minst 15 minutter før steking
  • Hold igjen litt væske til etter svelling, det er enklere å justere røra tynnere enn tykkere
  • Bruk panne med “non-stick”-belegg. Dette gjør stekingen enklere og du behøver nesten ikke tilsette fett
  • Stek på middels varme. Pannekakene skal bli gylne og de må rekke å bli gjennomstekt
  • Den første pannekaka blir ofte mindre vellykket. Dette er fordi man trenger å kjøre seg litt inn, og fordi man ofte har for mye fett i panna når man starter
  • Bruk en tynn, litt lang stekespade i plast, da kommer du enkelt under når du skal snu
  • Hold pannekakene varme under lokk eller en tallerken snudd opp-ned
  • Lag nok pannekaker!

Pannekaker verden rundt

I Norge er pannekaker mest brukt til middag eller dessert, men flere steder i verden er det vanlig å spise pannekaker til frokost eller som en rask lunsj.

Amerikanske pannekaker
Jian Bing

I Foodsteps finner du pannekakeoppskrifter med inspirasjon fra bl.a USA og Kina. Du har kanskje spist tykke amerikanske pannekaker til frokost? Kanskje har du også hørt om den kinesiske frokostpannekaken “Jian Bing” som er å få kjøpt på gata på vei til jobb?

Under er en oversikt over pannekaker du kan lage med Foodsteps:

  • Norske middagspannekaker med flesk og blåbær
  • Amerikanske pannekaker - tykke pannekaker med bakepulver, vår inneholder vanlig melk
  • Jian Bing, kinesiske frokostpannekaker - originalen lages med mungbønnemel, vår er en forenklet utgave
  • Okonomiyaki, japansk gatematrett - tykk pannekake med finsnittet kål og det man ønsker av kjøtt eller sjømat
  • Bananpannekaker - tykke pannekaker med overmodne bananer
  • Banh Xeo, Vietnamesisk gatematrett - tynne og sprø rispannekaker
  • Lapper - den norske tykke, takkestekte retten ofte servert med smørkrem med sukker

Prøv oppskriftene i Foodsteps-appen

I tillegg til alle pannekakeoppskriftene, finner du i Foodsteps over 750 andre oppskrifter og matkurs du kan fordype deg i. Håper du finner noe du liker!

Introtilbud

49,-i måneden

Første 30 dager gratis

  • Alle oppskrifter og kurs
  • Nye oppskrifter hver uke
  • Nye kurs hver måned
  • Ukesmeny med handleliste
Prøv gratis

Prisen du får i introtilbudet gjelder inntil du avslutter abonnementet.

Prøv en av oppskriftene våre i appen Foodsteps

  • Pannekaker

  • Jian Bing

  • Banh Xeo